Please choose your preferred language

English Afrikaans

Tør hud

De to hovedfaktorer, man bruger til vurdere tør hud er mængden af olie på hudens overflade og kvaliteten af hudens barrierefunktion. Disse faktorer udgør tilsammen hudens Trans epidermal Water Loss (TEWL), som er et udtryk for huden vandtab.

Hud er dynamisk og reagerer på ydre påvirkninger og miljøændringer. Hvis du benytter produkter med et højt olieindhold, som ikke trænger ind i huden, vil huden reagere ved at reducere sin egen produktion af talg. Det resulterer i, at du, når du stopper med at bruge produktet, vil få tør hud i et par dage, indtil huden får normaliseret sin talgproduktion. Denne korte periode med tørrere hud er godt givet ud, da du kan få bugt med din huds afhængighed af tilstoppende, ikke-optagne olier.

Der findes to typer af tør hud: lipidfattig hud og dehydreret hud. De to typer hænger ofte sammen, men vi har for nemhedens skyld adskilt de to her:

Lipidfattig hud indeholder mindre olie end normal hud, og har tendens til at se mat og træt ud. Den kan være ru og let flagende og føles stram efter vask. Ofte ses små karsprængninger i kapillærerne og milia-knopper omkring kindbenene og øjenomgivelserne. Fine linjer træder frem tidligere.

Dehydreret hud er stram, viser fine linjer og ældes tidligere. Den reagerer nemt på større temperaturændringer.

 

LIVSSTILSFORANDRINGER DER KAN HJÆLPE PÅ TØR HUD

  • Indtag et omega-3 kosttilskud med mindst 600 mg af DHA- og EPA-fedtsyrer. Undgå desuden en fedtfri diæt, og fokuser i stedet på at få de sunde fedtsyrer fra kerner og nødder.
  • Brug masser af fugtighedscreme, som indeholder vegetabilske olier, da huden har nemmere ved at absorberede disse. Undgå petrokemiske olier.
  • Undgå at bruge sæbebarer på kroppen og i ansigtet. Benyt i stedet en mild showergel med pH-værdi 4,5 eller brug renselotion og cleansing creme.
  • Brug hat og solbeskyttelse udenfor.
  • Brug produkter der indeholder hyaluronsyre.
  • Indtag gode kvalitets probiotiske kosttilskud og benyt probiotiske hudplejeprodukter, der indeholder levende, gavnilige mikrober. Disse to ting vil styrke hudens barrierefunktion og minimere hudens TEWL.
Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle